Resepi Ayam Masak Merah Untuk 20 Orang. Che nom gunakan semua cili merah dalam penyediaan resepi ni supaya dapat hasilkan ayam goreng berlado versi sambal merah. 1/2 cawan air + 1/2 cawan susu cair atau 1 cawan air
Ada 3 rasa yang dominan … Resepi ini saya perolehi dari kak yati, bekas rakan sekerja yang memang handal dalam bab masak memasak terutama masakan johor. Kalau tidak, beli jer buku resipi yang hanya ada gambar, bahan bahan dan cara penyediaan.
Rasanya sangat sedap dan memang boleh bertambah2 kalau makan.
Che nom gunakan semua cili merah dalam penyediaan resepi ni supaya dapat hasilkan ayam goreng berlado versi sambal merah. Selain untuk majlis rumah terbuka, saya pernah juga menggunakan resepi ini untuk menyediakan soto untuk jamuan keluarga pada hari saya berangkat menunaikan fardu haji pada bulan november 2006. Che nom gunakan semua cili merah dalam penyediaan resepi ni supaya dapat hasilkan ayam goreng berlado versi sambal merah. 1/2 cawan air + 1/2 cawan susu cair atau 1 cawan air